Filipijnen

Hoe veilig is het nu echt op de Filipijnen?
‘Pas je wel op? Met die nieuwe president enzo’? Dat zijn voornamelijk de reacties als je verteld dat je van plan bent om de Filipijnen te bezoeken. Eerlijk wist ik ook niet wat ik kon verwachten. Over Manila lees je niet veel goeds en veel mensen slaan deze stad dan ook over. Al gaat dit niet altijd omdat je niet altijd een aansluitende vlucht kan boeken. Tegenover de Airport zijn een hoop dure hotels te vinden en over taxi’s zijn ook genoeg horrorverhalen te vinden . Echter kan je gerust een nacht doorbrengen in Manila, en om geen slachtoffer te worden van misleidende meters in taxi’s gebruik je gewoon Uber. Veilig en betrouwbaar, ook in Manila.  Zoek je een wijk in Manila waar je veilig over straat kan? Dan kan je het beste naar de wijk Makati.

Het Noorden van Palawan is geweldig om door te reizen. Super vriendelijke mensen en top hostels en de eilanden zijn waanzinnig mooi. Mooiste land van Azië. De bevolking ziet je hier nog niet als een wandelende portemonnee en dat is fijn! Met het openbaar vervoer betaal je dezelfde prijs als de locals. Verder ben ik op het eiland Bohol geweest en Siquijor. Volkomen veilig. De bevolking zwaait naar je als je langs rijdt op je scootertje.

Voor de rest van de Filipijnen geldt: Don’t go south.
De overheid heeft een kaartje waar je kan zien waar je niet naar toe moet. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/filipijnen
Hieronder lees je over mijn dagen op de Filipijnen.

Blog 4 – ‘De soep wordt nooit zo heet gegeten’ – Shenzhen, HongKong en Manilla

Blog 5 – ‘The beauty of Palawan’ – Coron, El Nido en Port Barton

Blog 6 – ‘Time flies’ – Bohol en Siquijor