Indonesië

Blog nummer 1 ”bully”

Onze reis van zo’n 24 uur begon op uiteraard na het uitzwaaien van moeders en Lisa. We vlogen met Cathay Pacific.  Een erg goede vliegmaatschappij. Dit had ik ook nodig na mijn ervaring met Ukraine Airlines. De reis van Amsterdam naar Hong Kong duurde zo’n 11 uur, maar met zo’n schermpje is dit goed te doen. We zaten tussen de Chinezen die met hun gebruiken al wat enig verbaasde blikken kregen toegeworpen door medepassagiers en door Luca. Lees meer..


Blog nummer 2 ” two directions on tour”

Op naar Bandung. De volgende ochtend brengt de man van Ika ons naar het lokale busstation. De versleten en rammelende bussen staan klaar voor vertrek. Wij worden achter in de bus neergezet. Ik weet niet of dit komt omdat wij grote tassen bij ons hebben of dat wij “bullies” zijn. Ika vertelde ons namelijk de avond ervoor dat wij, Luca en ondergetekende, gezien worden als “bullies”. Lees meer..


Blog nummer 3 ”Sepupu”

Om 3:30 ging de wekker voor de sunrise op de top van de Bromo. Deze was indrukwekkend. We werden met een 4×4 Jeep omhoog gereden. Op de top was het donker en “Tour de France” druk. Alle jeeps stonden aan de zijkanten geparkeerd en ronkende brommers stonden je op te wachten om je het laatste stukje naar boven te brengen. Tussen alle uitlaatgassen door lopen wij in het donker omhoog. We zijn op tijd. Lees meer..


Blog nummer 4 ”Hoe dieper het dal, hoe hoger de top

Na het ontbijt van Leila (pannenkoek met banaan) rijdt er om 07:00 een busje voor die ons naar de haven van Padangbai brengt. Als een party boot vertrekken we om half 10 uit de haven en de feestende Aussies en stokbrood etende Fransen verzamelen zich op het dak van de boot. De 620 ml Bintang vloeit al rijkelijk in de ochtend en met de harde muziek dreunt de boot voort. Een groep dolfijnen zwemt… Lees meer..


Blog nummer 5 ”sama sama”

We vertoeven van 21 april tot en met 25 april op Gili Trawangan. Dit eiland is zo klein dat er geen auto’s of brommers rijden. Slechts fietsen, paard en wagen en een enkele elekrische brommer zijn hier de vervoersmiddelen. We zijn hier tezamen met nog enkele lotgenoten van de Rinjani waarmee je toch een band hebt opgebouwd. De avonden ontmoeten wij de Duitse Anja, de Canadese stuiterbal Ashley, de Zwitserse kaasfondue en haar via internet ontmoette Griek Papadopoulos. Lees meer..

Fotoverslag

Bekijk de aftermovie