Vietnam

Blog nummer 6 ”Don’t be lazy, be crazy”

Afgelopen zondag heb ik alweer het 6de briefje van mijn vriendin mogen openen. Dat betekent dat ik alweer 6 zondagen van huis ben.Op donderdag 7 mei hebben we bij één van de vele tour operators een tour geboekt naar de Mekong delta. Deze delta is de rijstkom van Vietnam. Hier zorgt slechts 10 procent van de totale grondoppervlakte voor 1/3 van de totale voedselopbrengst van het hele land. De bevolking hier, noemt dit gebied Cuu long wat de ‘Negen Draken’ betekent. Lees meer..


Blog nummer 7 ”Same same, but different”

Wij waren niet van plan om heel lang te blijven in Nha Trang. Het plaatsje staat niet bekend om de vele bezienswaardigheden, maar meer om het strand en een soort van pretpark op een eiland voor de kust van Nha Trang dat verbonden ligt met het vasteland door de langste kabelbaan van de wereld over zee. Onze intentie was om hier even lekker van de zon te genieten en niet veel te doen. Dat is dan ook gelukt. Lees meer..


Blog nummer 8 ”Louis van Gaal red army”

In alle vroegte arriveert de nachtbus in Hanoi. De Vietnamese hoofdstad staat bekend als vies, primitief en modern. De 6 miljoen inwoners bewegen zichzelf het liefst voort met de brommer en dat maakt wederom een chaotische indruk. Wij hebben een hotel/hostel geboekt in de oude wijk. In deze wijk zitten vele (kleine) shops. Het trottoir dient tevens ook als werkterrein voor de vele shops, tel daar de brommers en scooters bij op en je kunt nagaan dat over straat lopen vrij lastig is. Lees meer..


Blog nummer 9 “Home Sweet Home”

De geur van het eten in het vliegtuig maakt mij wakker. Ik doe mijn slaapmasker af en pulk mijn oordoppen uit mijn oren. Rechts van mij ligt “Sepupu”, onderuitgezakt met eveneens een slaapmasker en oordoppen. Trachtend wat slaap te pakken. Links van mij zit een kleine Chinees. Hij slaapt met zijn mond wagenwijd open. Een blik op zijn scherm en ik zie dat zijn film gewoon doorloopt. Vast niet zo’n boeiende film. Lees meer..

Fotoverslag

Bekijk de aftermovie